EN

OKUL
SADECE BİR
BİNA MIDIR?

Toplumsal gelişim, öğrencinin ve okul topluluğunun ihtiyaçlarını karşılayan bütüncül bir eğitim ortamıyla mümkündür.

Detay

21. YÜZYIL BECERİLERİNİ KAZANDIRMAK İÇİN NASIL BİR ÖĞRENME ORTAMI SAĞLANMALI?

Çocuğun hem kendini hem de dünyayı sorgulayıp keşfetmesini sağlayabilecek, öğrenciye odaklanarak tasarlanan Beykoz Koç Ortaokulu...

Detay

ÖĞRENME SÜREÇLERİNDE DÖNÜŞÜM YARATMAK İÇİN TASARIMDAN NASIL YARARLANMALI?

Dönüşüm yaratmak için tasarıma başvuran okulların yaşanmış hikayeleri…

Detay

Vehbi Koç Vakfı Model Okul Projesi

21. yüzyıl becerilerinin geliştirilmesini destekleyen öğrenme ortamlarının yeniden tasarlanıp inşa edilmesiyle ilköğretimin ikinci kademesi için bir "ortaokul modeli" sunuyor.

Eğitime Dair İstatistikler

Milli Eğitim Bakanlığı örğün öğretim istatistikleri ve Yükseköğretim Kurulu verilerine göre Türkiye'de farklı akademik kademelerde okullaşma ve öğretmen ihtiyacı devam ediyor.

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise verileri; Milli Eğitim İstatistikleri, Örgün Öğretim 2018-2019, Resmi İstatistik Programı Yayını’ndan alınmıştır. 2018-2019 yükseköğretim verileri, istatistik.yok.gov.tr adresinden alınmıştır.

BLOG

Vehbi Koç Vakfı’ndan 21’inci yüzyılın ‘model okul’u

Türkiye’nin gelişimi ve toplumun kalkınmasına yönelik 50 yıldır “Üstümüze Vazife” düsturuyla çalışan Vehbi Koç Vakfı, “Yap, devret, sahip çık” yaklaşımıyla 21’inci yüzyılın ihtiyaçlarına hizmet eden bir model okul olarak Beykoz Koç Ortaokulu’nu inşa etti. Her çocuğun kaliteli ve kendini keşfedebileceği bir ortamda eğitim görmesine imkan sağlayan model okul 17 Aralık’taki açılış töreninde Vehbi Koç Vakfı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’na devredildi.

Git